Kaj so laminatna tla?

10. december 2012

Laminatna tla so večplastna tla, osnova katerih so vodoodporne in zlepljene HDF-plošče (vlaknena plošča visoke gostote). Vsa laminatna tla Quick-Step so sestavljena iz štirih različnih plasti:

Kaj je laminat?

1. Prozorna prevleka, ki varuje pred obrabo

Zaradi te zgornje plasti so tla Quick-Step odporna proti madežem, obrabi, udarcem, praskam, ožganinam in gospodinjskim kemikalijam. Sestavljena je iz več melaminskih plasti, ki jih s stiskalnico pod visokim pritiskom in temperaturo stisnejo v eno jedrno HDF-ploščo. Površinska plast je zaključena z "registrirano reliefno" s teksturo/strukturo lesa ali ploščic. To pomeni, da je ta površinska struktura popolnoma usklajena z vzorcem.

2. Dekorna plast

Ta plast določa dejanski videz vaših tal. Dekorna plast je fotografija lesa ali ploščic visoke ločljivosti, ki je natisnjena z izredno prefinjenimi tiskarskimi tehnikami in premazana z melaminsko smolo. Kombinacija popolne oblike in površinske strukture naredi imitacijo lesa ali ploščic izredno resnično in naravno.

3. Vodoodporna, zlepljena jedrna HDF-plošča

Ta jedrna HDF-plošča je srce laminatnih tal Quick-Step. HDF pomeni 'vlaknena plošča visoke gostote'. Sestavljena je iz predelanih lesnih vlaken in visoko kakovostne melaminske smole. Gre za ponovno sestavljeno ploščo iz lesnih vlaken, ki omogoča uporabo vseh delov drevesa. Plošča ima zelo homogeno sestavo in tehnične značilnosti. Je izredno trpežna, stabilna in vodoodporna.

4. Ravnovesna plast

Ta vodoodporna podporna plast zagotavlja popolnoma uravnovešeno ploščo, ki se ne bo zvila ali dvignila, če jo boste pravilno položili in vzdrževali.

Izvedite več

Izvedite več o naših laminatnih tleh na "Zakaj boste oboževali svoja laminatna tla Quick-Step?"

Več člankov