Sedež podjetja Quick-Step

Nenehne raziskave in inovacije z močnim poudarkom na kakovosti so razlog, da so tla Quick-Step ena najboljših v industriji talnih oblog. Znamka se je razvila iz ugodne alternative za les v lastno kategorijo in uvedla široko raznovrstnost dizajnerskih talnih oblog s hitrim in enostavnim polaganjem in vzdrževanjem v vsaki situaciji.

Naša strast

Strast… naš elan. Strast do ustvarjanja lepih stvari, strast za inovacije, strast za naravo, strast za nadaljnje izboljšanje naših procesov. In poleg vsega, strast za naše izdelke.


Tla Quick-Step oblikuje in proizvaja podjetje UNILIN.


Naša zgodovina

1960: Ustanovitev podjetja UNILIN

Več družin iz jugozahodne Flandrije, ki so aktivne v industriji lana, začne v kraju Ooigem v Belgiji izdelovati vezane plošče iz lana. Podjetje so imenovali "UNILIN". Podjetje hitro raste, vendar je razpoložljivost lana omejena, zato se v sedemdesetih odločijo, da bodo kot surovino uporabili les.

1990: Quick-Step pride na trg

UNILIN je prvo podjetje na belgijskem trgu, ki prodaja laminatna tla. Z laminatom Quick-Step je podjetje UNILIN prvi proizvajalec laminata, ki je prišel na trg z lastno blagovno znamko.

1997: izumljen je klik sistem "Uniclic"

Quick-Step je prvi proizvajalec, ki prodaja integriran klik sistem brez lepljenja. Revolucionarni sistem "Uniclic" zagotavlja hitro in enostavno polaganje laminatnih tal v vseh situacijah. Sistem Uniclic je patentiran po vsem svetu.

2001: uvedba prvih laminatnih tal z V-utorom

Quick-Step Perspective so prva laminatna tla na svetu, ki imajo V-utor med deskama, ko ju kliknete skupaj.

2001: Uvedene so naravno ujemajoče se strukture

Quick-Step je prvi proizvajalec laminata, ki mu uspe popolno uskladiti strukturo površine (t.j. kar lahko dejansko čutite) z naravnim vzorcem (t. j. kar vidite) svojih laminatnih tal.

2005: predstavijo se prva trajno antistatična laminatna tla

Da bi preprečil neprijetni elektrostatični naboj ob stiku s prevodnimi predmeti, začne Quick-Step obdelovati vsa svoja laminatna tla s trajno antistatično plastjo.

2006: ponudbi so dodane ujemajoče okrasne deščice

Quick-Step predstavi okrasne deščice, odporne na udarce in praske, ki se po barvi in površinski strukturi popolnoma ujemajo z vsakokratnimi tlemi.

2006: uvedba revolucionarnega profila Incizo

Quick-Step predstavi Incizo: prvi večnamenski profil, ki ga je mogoče uporabiti kot zaključni profil za štiri različne načine uporabe.

2007: Quick-Step predstavi laminatna tla za kopalnice

Quick-Step izdela "Lagune", zbirko laminatnih tal, popolnoma primernih za vlažne prostore, kot so kopalnice.

2009: Družini se pridruži Quick-Step "Parquet"

Quick-Step razširi svojo ponudbo z uvedbo tal "Parquet". Površina teh parketnih tal ima zgornjo plast iz trdega lesa.

2009: Uveden je klik sistem "Uniclic Multifit"

Sistem Uniclic Multifit je zasnovan na originalnem sistemu "Uniclic", uvedenem leta 1997, in uvaja tretji način polaganja: potisni in klikni.

2013: Quick-Step razširi svojo ponudbo s tlemi "Livyn"

Quick-Step predstavi "Livyn", udobna kakovostna tla z naravnim videzom in občutkom lesa ter praktičnimi prednostmi sintetičnih tal.