Vizitka

Močna osredotočenost na kakovost in neugasljiva žeja za inovacijami: to so motorji, zaradi katerih je Quick-Step eden vodilnih igralcev na področju podov. Spoznajte, kaj stoji za našo blagovno znamko in kako nenehno stremimo k popolnosti ...

»DNK znamke Quick-Step?
Nenehno stremljenje k popolnosti ... «

Naša zgodovina

1960: ROJSTVO DRUŽBE UNILIN

Nekaj družin, ki so delovale v industriji lana v južnem delu Zahodne Flandrije, je združilo moči v proizvodnji lanenih ivernih plošč v Ooigemu v Belgiji. Novo podjetje so poimenovale UNILIN. V 70. letih 20. stoletja je družba začela hitro rasti. Razpoložljivost lanu pa je bila vse nižja, zato je družba to surovino zamenjala za les.

1990: NA TRG VSTOPI QUICK-STEP

Družba UNILIN je bila s svojimi laminatnimi podi Quick-Step prva, ki je takšne pode ponudila na belgijskem trgu – in tudi prvi proizvajalec laminatov, ki je predstavil lastno blagovno znamko.

1997: ODKRITJE SISTEMA UNICLIC

Kako bi bilo, če bi bilo polaganje laminatnih podov preprosto, kot klikanje desk skupaj brez potrebe po lepilu? Ta zamisel je privedla do odkritja sistema Quick-Step Uniclic: revolucionarnega, globalno patentiranega sistema na klik, ki zagotavlja hitro in preprosto polaganje v vsakih pogojih.

2001: QUICK-STEP DOBI V-UTOR

Quick-Step laminatnim podom dobesedno doda novo dimenzijo: prikladno poimenovan laminatni pod Perspective range je prvi laminatni pod z V-utorom med deskami.

2001: PREDSTAVITEV NARAVNO SKLADNIH STRUKTUR

Končno se občutek ujema z videzom. Blagovna znamka Quick-Step kot prva v tej panogi uspe uskladiti površinsko strukturo laminatnih desk z njihovim naravnim vzorcem.

2005: SPOZNAJTE PRVI TRAJNO ANTISTATIČEN LAMINATNI POD

Quick-Step začne obdelovati vse svoje laminatne pode s trajno antistatično plastjo za preprečevanje neprijetnih elektrostatičnih nabojev.

2006: PREDSTAVITEV SLOGOVNO SKLADNIH ROBNIH LETEV

Quick-Step predstavi proti udarcem in praskam odporne robne letve, ki se popolnoma ujemajo z barvo in strukturo posameznega poda.

2006: INCIZO, PRVI VEČNAMENSKI ZAKLJUČNI PROFIL

Quick-Step predstavi prvi večnamenski profil Incizo, ki ga je mogoče uporabljati kot zaključni profil za pode in stopnice.

2007: QUICK-STEP POLOŽI LAMINATNE PODE TUDI V KOPALNICO

Lagune – luč dneva ugleda zbirka laminatnih podov Quick-Step, ki je popolnoma primerna za vlažne prostore, kot so kopalnice.

2009: DRUŽINI QUICK-STEP SE PRIDRUŽI LES

Quick-Step razširi ponudbo in predstavi lesene pode. Vrhnja plast je iz masivnega lesa.

2009: PREDSTAVIMO SISTEM NA KLIK UNICLIC MULTIFIT

Sistem Uniclic Multifit temelji na prvotnem sistemu Uniclic, ki je bil uveden leta 1997, in dodaja še tretji način polaganja – »potisni in klikni«.

2013: QUICK-STEP TRGU PONUDI REŠITVE Z VINILNIMI PODI

Quick-Step predstavi vinilni pod Livyn, udoben in kakovosten pod z naravnim videzom in občutkom lesa ter vsemi praktičnimi prednosti sintetičnega poda.

2014: NOVA PROIZVODNA LOKACIJA V ČEŠKI REPUBLIKI

Družba UNILIN odpre novo tovarno v Vyskovu na Češkem, da pridobi dodatne zmogljivosti za hitro rastoči trg in omogočiti boljšo, hitrejšo in okolju prijaznejšo proizvodnjo.

2014: IMPRESSIVE – NOV VODOODPOREN LAMINATNI POD

Impressive in Impressive Ultra predstavljata novo raven v vodoodpornosti laminatnih podov – brez potrebe po dodatnih premazih. To je še eno prvo mesto za znamko Quick-Step!

2015: VINIL, IZDELAN V BELGIJI

Družba UNILIN začne vinilne pode proizvajati v Belgiji, v povsem novi visokotehnološki proizvodni enoti svoje tovarne v Wielsbeku.

2018: ZNAK EU ECOLABEL ZA LAMINATNE PODE

Družba UNILIN je prvi proizvajalci podov, ki so prejeli prestižni znak EU Ecolabel za laminatne pode Quick-Step.

2018: LAŽJE ČIŠČENJE LESENIH PODOV

Quick-Step predstavI »Surface & Edge Protect+« – inovativno tehnologijo za površine, ki preprečuje nabiranje blata in druge umazanije v spojih in teksturi lesa. In rezultat? Podi iz trdega lesa, ki pristen videz ohranijo veliko dlje in jih je veliko lažje čistiti.

2019: NOVA GENERACIJA »RIGID VINYL«

Quick-Step začne s prodajo podov »Rigid Vinyl«: prelomno novo rešitev za pode, ki združuje eleganco in optimalno zmogljivost.